09:30 ONTVANGST
   
10:00 OPENING DOOR MAARTEN BOUWHUIS
   
10:15

Agile werken in organisaties 

Agile is populair, en niet zonder reden. Door kleine stappen te zetten en al doende te leren kun je veel sneller resultaat boeken en eerder inspelen op veranderingen. Maar agile werken vereist wel dat je anders denkt en samenwerkt. Rini van Solingen legt op een praktische manier uit wat agile werken is én hoe je jezelf deze denk- en werkwijze eigen maakt.

   
11:15 Bouwen aan een cultuur van continu verbeteren

Kjeld Aij is Master Black Belt en jarenlang ervaringsdeskundige van lean werken in de zorgsector en experimenteert volop met agile organiseren. Vandaag deelt hij zijn visie op agile werken en met name ook de eerste concrete ervaringslessen: waar liep hij tegen aan, wat heeft hij geleerd én welke verbeteringen zijn er tot nu toe tot stand gekomen?

   
12:15 LUNCHPAUZE
   
13:45 - 14:44 Leadership agility

Iedereen zou zichzelf als leider moeten zien. Niet als een ‘goede’ of als ‘echte’ leider, ook niet per se als ‘inspirerend’, ‘visionair’, ‘authentiek’ of ‘dienend’ leider. Maar wel als iemand die er de volle verantwoordelijkheid voor neemt om anderen vrijwillig mee te krijgen. Ron Meyer gaat in op de verschillende stijlen voor wendbaar leiderschap. 

   
14:15 Agile organiseren en veranderen
Wehkamp is een door mensen en IT gedreven organisatie. Zeker gezien het laatste is het niet verwonderlijk dat het werken in agile teams hier volop aan de orde en in ontwikkeling is. Miranda Berkhof vertelt hoe zij dit bij Wehkamp organiseren en vooral ook wat dit de organisatie, de mensen én de klanten oplevert.
15:15 - 15:30 BREAK
   
15:45 Het maximale bereiken met agile teams
Waar moet je nu echt wendbaar zijn? Je voortdurend als individu én als team aanpassen aan de veranderende omstandigheden? Precies! In de Volvo Ocean race, waar Anje-Marijcke van Boxtel het team Brunel met name mentaal coacht. In haar bijzondere bijdrage vertelt zij hoe het team agile wordt én blijft, en hoe je samen het beste uit elkaar haalt op zoek naar een maximale prestatie.
 
   
16:45 AFSLUITING DOOR MAARTEN BOUWHUIS

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren